Quantcast

 

Logo Protocolo y Etiqueta

Bibliografía, manual Protocolo Municipal de Barcelona

Libros y documentos consultados para redactar y confeccionar el manual de Protocolo Municipal de Barcelona

 

Biblioteca
Bibliografía Protocolo y Etiqueta. Biblioteca

Listado de referencias bibliográficas consultadas para la redacción del manual de Protocolo de Barcelona

BIBLIOGRAFIA.

BOE, Real Decreto 4 agosto 1983, núm. 2099/1983. Presidencia. ACTOS OFICIALES. Reglamento de Ordenación General de Precedencias en el Estado.

DE URBINA, José Antonio. El arte de invitar: su protocolo. Consejo Superior de RR.PP. de España.

DOGC, Decret 189/1981, de 2 de juliol, pel qual s'estableixen les normes de protocol i cerimonial en l'àmbit de la Generalitat de Catalunya.

LÓPEZ NIETO, Francisco. Honores y protocolo. Ed. El Consultor de los Ayuntamientos y los Juzgados.

LÓPEZ NIETO, Francisco. La documentación del protocolo. Editorial Bayer.

LÓPEZ-NIETO, Francisco. Manual de protocolo. Ariel.

Modificación de 1997 del Real Decreto 4 agosto 1983, núm. 2099/1983, artículo 12.

Revista Internacional de Protocolo. Instituto de Estudios de Protocolo.

VILARRUBIAS, Felio A. Tratado de protocolo del Estado e internacional. Ediciones Nobel.

 

contentG Stats

¡Ayúdenos a mejorar!

¿Le ha parecido útil o interesante el artículo?

 • Nada
 • Poco
 • Algo
 • Bastante
 • Mucho

Su opinión es importante.

Participe y aporte su visión sobre este artículo, o ayude a otros usuarios con su conocimiento.

Contenido Relacionado

 • Difusió.

  Protocol Municipal: Homenatge CARACTERÍSTIQUES Acte de reconeixement. De vegades, a títol pòstum. Convidats especials Membres del consistori . Totes les persones relacionades amb la persona que rep l'homenatge: - familiars (escola, museu, laboratori,

 • Diputació de Barcelona. Can Serra

  Protocol Municipal: Tractaments de protocol per ordre alfabétic. Graus militars Graus militars Almirall: Excm. Sr. Capità de navili: Il-lm. Sr. Capità general: Excm. Sr. Te puede interesar: Los tratamientos de cortesía a lo largo de la historia (con

 • Diputació de Barcelona. Can Serra

  Protocolo Municipal: programes informàtics i internet LA INFORMÀTICA La informatització és de gran ajut també per a la organització d'actes: augmenta la productivitat, ja que els errors programàtics es redueixen de forma considerable, perquè en principi

 • Difusió.

  Protocol Municipal: Inauguració d'un carrer CARACTERÍSTIQUES Requereix molt ajut de la guàrdia urbana o policia local. Acte molt popular. Convidats especials Familiars relacionats amb el nom del carrer si està dedicat a una persona i és contemporània.

 • Tipos de mesa.

  Protocol Municipal: Organizació de apats CARACTERÍSTIQUES. La presidència, les precedències i l'ordenació dels convidats. Les taules han d'estar presidides per l'amfitrió o, si escau -cessió obligada o per deferència-, per la persona de més categoria.

 • Difusió.

  Protocol Municipal: Lliurament de la medalla de la ciutat o poble CARACTERÍSTIQUES. Acte de reconeixement. Convidats especials Persona o persones que reben la medalla (guardonades). Relació de convidats dels guardonats. Autoritats de fora del municipi.

 • Difusió.

  Protocol Municipal: Nadal, cavalcada de Reis Mags CARACTERÍSTIQUES Es fa el dia 5 de gener cap al vespre. Convidats especials Infants (d'institucions benèfiques o amb discapacitats o un altre criteri). Elements de cerimonial i d'organització - Banderes.

 • Acollida.

  Protocol Municipal: elements de cerimonial i d'organització Convidats Membres del consistori En funció del tipus d'àpat, seran convidats o no: - representants d'entitats, - autoritats del municipi i de fora (assegurar-se de si porten xofer i/o escolta